Sukupuoli
Pituus cm
Paino kg
Vyötärön ympärysmitta cm
Lantion ympärysmitta cm

Painoindeksi

Tällä palvelulla voit laskea aikuisten painoindeksin ja arvioida lihavuuteen liittyvien sairauksien riskiä. Perinteisen vuonna 1842 esitellyn painoindeksin lisäksi lasketaan painoindeksi matemaatikko Nick Trefethenin vuonna 2013 esittämän laskukaavan mukaan. Perinteinen painoindeksi vääristää hieman niin lyhyiden kuin pitkien ihmisten painoindeksiä. Ennen pituuskasvun loppumista painoindeksiä ei yleensä tule käyttää lihavuuden tai laihuuden arvioimisessa. Lasten ja nuorten (2 - 18 v) painoindeksin voit laskea täällä. Painoindeksi voi olla kohonnut myös lihaksikkuuden takia.

Valitse sukupuoli, ilmoita pituus ja ympärysmitat senttimetreinä (cm) sekä paino kilogrammoina (kg). Vyötärön ympärysmitta mitataan noin 2 cm navan yläpuolelta. Lantion ympärysmitta mitataan lantion leveimmästä kohdasta.

Vyötärön ja lantion ympärysmitan suhdetta sanotaan VLS-luvuksi. Siitä käytetään myös nimitystä "omena-päärynä" -indeksi. Omenalihavuudessa rasva on kertynyt vyötärölle ja päärynälihavuudessa lantiolle ja reisiin.